Go, Aboutaleb, go!

"Zijn heldenstatus verankerde Aboutaleb definitief toe hij kort geleden eigenhandig – na een wilde achtervolging nota bene - een winkeldief bij de lurven greep en hem tegen de grond Chuck Norriste.'

Lees artikel

Een brief aan Mark Rutte, van een ondernemer

Een open brief aan Mark Rutte. "Mark, we moeten praten. Koffie?"

Lees artikel

Verlossing

“Nu moet u niet ineens meer verstand gaan hebben van computers dan wij, hoor. Bovendien, u woont op het verkeerde adres. Ja, u woont een paar meter te ver weg. Drie meter, om precies te zijn."

Lees artikel

Faaljagerij

"Paarden kan je kennelijk aan een fietsenstalling binden. Ik ging, nog immer in de waxcoat van dat meisje gevouwen, mee naar binnen. Paard aan het fietsenrek."

Lees artikel

Galopperen in een Ford Mustang

"De Ford Mustang is uiteindelijk vooral een uiterst curieus versierde peniskoker (nooit vragen naar de inhoud). Of in elk geval vind ik dat van het model dat ik een dikke week lang mocht testen."

Lees artikel

Wat Opa zegt is waar…

"Opa werd makkelijk 160. En wat Opa zegt is waar."

Lees artikel

Stil

"De vitrines laten koffers zien, potten, brillen, scheerkwasten, bidtapijten, zelfs kunstbenen en de vreselijke verzameling haar. En kinderschoentjes. Kinderschoentjes." - Een bezoek aan Auschwitz

Lees artikel

Artikel

Waarom moet Lunchroom Otten wijken?

Nieuws uit Den Haag, de lunchroom van de familie Otten, ‘Lunchroom Otten’, al 40 jaar een begrip in de Hofstad, moet wijken voor ‘nieuwe infrastructuur’. De lunchroom, of eigenlijk een strook van 80 centimeter van de lunchroom, staat in de weg, en dus moet het gebouwtje worden afgebroken. Op kosten van de familie Otten. Over ach maanden mogen ze terugkomen tegen een huur die zes keer zo hoog is als nu, of ze in de tussentijd even iets voor zichzelf willen doen.

Lunchroom Otten is geen Starbucks

Hart van Nederland besteedde er al aandacht aan en ook de mensen van GeenStijl hebben lucht gekregen van de zaak, verontwaardiging alom. Ook bij ons, dat mag u als lezer best weten. Want de maatregel betekent simpelweg het einde van het familiebedrijf. De kosten van het afbreken van het gebouw, acht maanden zonder inkomsten en een huur die zesmaal over de kop gaat, daar schrikken ze bij Subway of Starbucks niet van, maar voor een normaal, niet megalomaan bedrijf betekent dat einde verhaal en aanmelden bij het dichtstbijzijnde UWV-kantoor.

De familie protesteerde bij de rechter, maar die kiest – hoe nobel! – voor het algemeen belang. Maar wij hebben het idee dat de rechter de term algemeen belang vrij nauw interpreteert. Fijn hoor, zo’n heringericht plein, maar een hardwerkende – ja Mark, hardwerkend! – ondernemersfamilie niet te gronde richten is een hoop mensen ook iets waard. Met een beetje creativiteit kunnen wij ons zelfs zomaar voorstellen dat het een het ander niet uitsluit.

Hoor en wederhoor

Al met al, en voor zover onze informatie strekt, klinkt dit als een misstand. Dat moet toch humaner opgelost kunnen worden? Maar misschien heeft de gemeente wel een fantastisch, logisch en doordacht verhaal waarom een familiebedrijf op de fles moet omdat de vorm van een plein veranderd dient te worden. Misschien kan het wel echt niet anders, je weet het niet! In het kader van het journalistiek niet onbelangrijke principe van hoor en wederhoor heeft Corine (Eigenaar van ISOLEASE, die wel eens vaker met succes voor anderen een robbertje uitvocht met de instanties) een keurige e-mail naar de gemeente gestuurd waarin ze vraagt: ‘wat is uw kant van dit verhaal?’ Pas daarna zullen wij onze mening vormen, want er zijn altijd twee kanten aan een verhaal. Enige haast bij die verklaring is wel geboden, want de rechter heeft de familie Otten gesommeerd 31 december de locatie te verlaten.

We zijn erg benieuwd!

 

Dit artikel werd gepubliceerd op ThePostOnline.

Comments are closed.