Go, Aboutaleb, go!

"Zijn heldenstatus verankerde Aboutaleb definitief toe hij kort geleden eigenhandig – na een wilde achtervolging nota bene - een winkeldief bij de lurven greep en hem tegen de grond Chuck Norriste.'

Lees artikel

Een brief aan Mark Rutte, van een ondernemer

Een open brief aan Mark Rutte. "Mark, we moeten praten. Koffie?"

Lees artikel

Verlossing

“Nu moet u niet ineens meer verstand gaan hebben van computers dan wij, hoor. Bovendien, u woont op het verkeerde adres. Ja, u woont een paar meter te ver weg. Drie meter, om precies te zijn."

Lees artikel

Faaljagerij

"Paarden kan je kennelijk aan een fietsenstalling binden. Ik ging, nog immer in de waxcoat van dat meisje gevouwen, mee naar binnen. Paard aan het fietsenrek."

Lees artikel

Galopperen in een Ford Mustang

"De Ford Mustang is uiteindelijk vooral een uiterst curieus versierde peniskoker (nooit vragen naar de inhoud). Of in elk geval vind ik dat van het model dat ik een dikke week lang mocht testen."

Lees artikel

Wat Opa zegt is waar…

"Opa werd makkelijk 160. En wat Opa zegt is waar."

Lees artikel

Stil

"De vitrines laten koffers zien, potten, brillen, scheerkwasten, bidtapijten, zelfs kunstbenen en de vreselijke verzameling haar. En kinderschoentjes. Kinderschoentjes." - Een bezoek aan Auschwitz

Lees artikel

Artikel

Waar?

“Joh, wat leuk. Waar ga je eten dan?”

– “Nou, ik ben de naam van het restaurant kwijt, maar ik kan het wel even uitleggen anders. Kijk, stel je rijdt vanaf hier naar het Hofplein en die neem je dan driekwart, naar links dus. Dan zit je op de Coolsingel en dan ga je bij de eerste stoplichten nog rechtdoor – of zijn dat dan al de tweede stoplichten? Dat weet ik niet helemaal zeker. Maar in elk geval nog voorbij de Bijenkorf en dan over die ellendige kruising met al die trambanen, weet je wel. Nou, dan rijd je nog een klein stukje verder en dan staat er zo’n klein kioskje. Tenminste,  die stond er vroeger. Geen idee eigenlijk of die er nog steeds is, maar je weet wat ik bedoel toch? Dat kioskje, daar kochten we vroeger wel ‘es een tijdschrift of zo. Enfin, vlak daarnaast  – maar nog voor dat je de bushalte passeert, geloof ik – zit een rijtje restaurants. Van die blokjes. Ik weet niet precies hoeveel, maar dat maakt voor het verhaal eigenlijk ook helemaal niet uit. Nou, dan is het een van die restaurants, ik dacht naast de ‘Wok-to-go’. Of hoe heet dat ding. Nou in elk geval iets met wokken. Maar dan ernaast dus. Daar.”

“Aha, dus feitelijk tussen de ABN AMRO en de C&A in.”

– “Ja, dat had ik ook kunnen zeggen…”

 

Comments are closed.