Go, Aboutaleb, go!

"Zijn heldenstatus verankerde Aboutaleb definitief toe hij kort geleden eigenhandig – na een wilde achtervolging nota bene - een winkeldief bij de lurven greep en hem tegen de grond Chuck Norriste.'

Lees artikel

Een brief aan Mark Rutte, van een ondernemer

Een open brief aan Mark Rutte. "Mark, we moeten praten. Koffie?"

Lees artikel

Verlossing

“Nu moet u niet ineens meer verstand gaan hebben van computers dan wij, hoor. Bovendien, u woont op het verkeerde adres. Ja, u woont een paar meter te ver weg. Drie meter, om precies te zijn."

Lees artikel

Faaljagerij

"Paarden kan je kennelijk aan een fietsenstalling binden. Ik ging, nog immer in de waxcoat van dat meisje gevouwen, mee naar binnen. Paard aan het fietsenrek."

Lees artikel

Galopperen in een Ford Mustang

"De Ford Mustang is uiteindelijk vooral een uiterst curieus versierde peniskoker (nooit vragen naar de inhoud). Of in elk geval vind ik dat van het model dat ik een dikke week lang mocht testen."

Lees artikel

Wat Opa zegt is waar…

"Opa werd makkelijk 160. En wat Opa zegt is waar."

Lees artikel

Stil

"De vitrines laten koffers zien, potten, brillen, scheerkwasten, bidtapijten, zelfs kunstbenen en de vreselijke verzameling haar. En kinderschoentjes. Kinderschoentjes." - Een bezoek aan Auschwitz

Lees artikel

Artikel

Verlossing

“Ik verwijs je gewoon door naar Het Dichtstbijzijnde Ziekenhuis. Hier, het verwijsbriefje. Heel makkelijk.”, aldus de huisarts.

“Met Het Dichtstbijzijnde Ziekenhuis, afdeling verloskunde. Hoe kan ik u helpen?”

– “Goedemorgen, ik heb hier een verwijsbriefje van de huisarts en wil graag een afspraak maken.”

“Dat moet uw verloskundige doen.”

– “Uh, ja, die heb ik niet en daarom bel ik u.”

“Heeft u een medische indicatie?”

– “Ongeveer 4 beplaste zwangerschapstesten die stuk voor stuk de slingers uithingen en een verklaring van de huisarts. Zwanger en zo. Niet genoeg?”

“Nee, u zal toch echt een andere verloskundige moeten vinden, wij kunnen u niet helpen.”

“Hallo, met de huisarts.”

– “Zeg, heel gek, ze willen me niet hebben. Zeggen zelfs dat er geen reguliere verloskunde meer is daar in Het Dichtstbijzijnde Ziekenhuis. Staat nog wel op hun site maar dat telt niet, schijnt. “

“Wat raar, zeker een stagiair aan de bel gehad. Ik verwijs zo vaak patiënten door, heb er nota bene jaren gewerkt. Probeer het morgen anders nog een keer.”

“Met Het Dichtstbijzijnde Ziekenhuis, afdeling verloskunde. Hoe kan ik u helpen?”

– “Goedemorgen, gisteren had ik een collega aan de telefoon die mij niet kon helpen. U wellicht wel; zo en zo is het geval…”

“Nee mevrouw het spijt me, het mag dan wel op onze site staan en mogelijkerwijs hebben we niet alle huisartsen op de hoogte gesteld – eigenlijk hebben we niemand op de hoogte gesteld – maar daar doen we niet meer aan hoor, reguliere verloskunde. Alleen bijzondere gynaecologische gevallen. Bent u zo’n geval per ongeluk?”

– “Weet u wat, ik probeer gewoon iets anders, anders.”

“Ik kan u wel doorverwijzen naar De Verloskundigenpraktijk Om De Hoek, daar werken we vaak mee samen.”

– “Dank alvast.”

“Met De Verloskundigenpraktijk Om De Hoek, zegt u het eens.”

– “Goedemiddag, ik ben op zoek naar een verloskundige en heb uw telefoonnummer gekregen van Het Dichtstbijzijnde Ziekenhuis.“

“Dan moet u even al uw medische gegevens via onze onbeveiligde webpagina versturen en licht uw gehele doopceel ook meteen even, dan weten we tenminste alles van u en met ons iedere willekeurige cybercrimineel. Dat is immers ons beleid. Wat zijn we ‘van nu’, hè?”

– “Wat dacht u ervan om mijn naam, adres en telefoonnummer even te noteren, kom ik de rest van de info met liefde even old school op een formuliertje zetten, tijdens onze eerste afspraak.”

“Nu moet u niet ineens meer verstand gaan hebben van computers dan wij, hoor. Bovendien, u woont op het verkeerde adres.”

– “Sorry?”

“Ja, u woont een paar meter te ver weg. Drie meter, om precies te zijn. Daar kunnen we niet aan beginnen.”

– “Mijn hemel. Weet u wat, Google is mijn beste vriend, nog voor het nageslacht gaat studeren vind ik vast een verloskundige.“

“Dit is het antwoordapparaat van De Eerste Verloskundigenpraktijk In De Buurt Die Google Heeft Gevonden. Wij zijn alleen op woensdagmiddag telefonisch bereikbaar. Maar eigenlijk is dat lekker helemaal niet zo, we nemen namelijk nooit op. Om te plagen. Vinden we leuk.”

“Dit is het antwoordapparaat van De Tweede Verloskundigenpraktijk In De Buurt Die Google Heeft Gevonden. Wij zijn ook alleen op woensdagmiddag telefonisch bereikbaar. Alleen niet meer op dit telefoonnummer. U moet een ander nummer bellen. Maar dat nummer doet het natuurlijk niet. Dat zou veel te makkelijk zijn. Schei eens uit zeg.”

“Piep, piep, piep, piep…”, aldus De Derde Verloskundigenpraktijk In De Buurt Die Google Heeft Gevonden. Want die bestaat natuurlijk helemaal niet.

Met de moeder van De Vierde Verloskundigenpraktijk In De Buurt Die Google Heeft Gevonden. [dwars door het standaardbericht op het antwoordapparaat heen] Ja, mijn dochter heeft een spoedje, maar ik zal vragen of ze u morgen even terug belt.”

– “Ik kan u nauwelijks verstaan, mevrouw. En toch lukt het me om de moed niet te verliezen. Ja, ik sta er zelf van te kijken.”

Met de dochter van de moeder van De Vierde Verloskundigenpraktijk In De Buurt Die Google Heeft Gevonden. Met De Vierde Verloskundigenpraktijk In De Buurt Die Google Heeft Gevonden, zelf dus. Eigenlijk. Ik had begrepen dat u graag een afspraak wilde maken?”

– “Ja, jeetje, potverdikke, ja. Ik klim even terug op mijn stoel, momentje. Ik ben dus welkom? Zomaar?”

“Ja, natuurlijk.”

–  “Had ik al ‘potverdikke’ gezegd?”

“U moet alleen wel weten dat we 4 locaties hebben. Dus u moet voor ieder gesprek, formuliertje, echo, bloed en ander gedoe wel steeds ergens anders heen. En oh ja; we zijn ook met z’n vieren, dus u ziet steeds iemand anders. Maar nou niet denken dat we allemaal steeds op dezelfde plek zitten, want zo is het ook niet. Verder zit er eigenlijk helemaal geen logica in onze praktijk, dus als u van roulette houdt, dan komt het wel goed.”

– “Zucht. Ja volgende week woensdag is prima.”

“Welkom op inmiddels Locatie 3, voor uw eerste echo. Spannend hé, Cindy? Cindy was het toch?”

[Adem in, adem uit…]

Oh trouwens; het zijn er twee.

“Met Het Dichtstbijzijnde Ziekenhuis Dat Gespecialiseerd Is In Tweelingen, hoe kan ik u helpen?”

Comments are closed.