Go, Aboutaleb, go!

"Zijn heldenstatus verankerde Aboutaleb definitief toe hij kort geleden eigenhandig – na een wilde achtervolging nota bene - een winkeldief bij de lurven greep en hem tegen de grond Chuck Norriste.'

Lees artikel

Een brief aan Mark Rutte, van een ondernemer

Een open brief aan Mark Rutte. "Mark, we moeten praten. Koffie?"

Lees artikel

Verlossing

“Nu moet u niet ineens meer verstand gaan hebben van computers dan wij, hoor. Bovendien, u woont op het verkeerde adres. Ja, u woont een paar meter te ver weg. Drie meter, om precies te zijn."

Lees artikel

Faaljagerij

"Paarden kan je kennelijk aan een fietsenstalling binden. Ik ging, nog immer in de waxcoat van dat meisje gevouwen, mee naar binnen. Paard aan het fietsenrek."

Lees artikel

Galopperen in een Ford Mustang

"De Ford Mustang is uiteindelijk vooral een uiterst curieus versierde peniskoker (nooit vragen naar de inhoud). Of in elk geval vind ik dat van het model dat ik een dikke week lang mocht testen."

Lees artikel

Wat Opa zegt is waar…

"Opa werd makkelijk 160. En wat Opa zegt is waar."

Lees artikel

Stil

"De vitrines laten koffers zien, potten, brillen, scheerkwasten, bidtapijten, zelfs kunstbenen en de vreselijke verzameling haar. En kinderschoentjes. Kinderschoentjes." - Een bezoek aan Auschwitz

Lees artikel

Artikel

Verjaardag

Waarom bieden mensen van vooroorlogse generaties altijd zo tegen elkaar op als het om lichamelijke onhebbelijkheden gaat? Vooral op verjaardagen, in het obligate kringsgesprek.

Oma vertelt in geuren en kleuren – bijna trots – over haar slagaderverkalking en haar gebondenheid aan die vre-se-lij-ke rolstoel, waarna opa er als door een wesp gestoken overheen gaat met allerhande ongemakken zoals zijn astigmatisme (dat moest ik ook even googelen), ondraaglijke kriebeleczeem en de allesoverheersende blafbronchitis. Maar dat laat zijn broer niet zo maar gebeuren. Nee, dat kan veel erger. Want broerlief heeft jicht, ziet scheel – op woensdag allebei de weekenden – en heeft verwoestende Parkinson. Stelt u zich bij deze combinatie van aandoeningen alleen even het roeren in een kopje koffie voor. Laat staan moorkoppen.

Schoonzus Marie kondigt aan dat ze net herstellende is van een zeker wel viervoudige hernia en dat valt helemaal niet mee wanneer je al gezegend bent met epilepsie (of zoals de stevig bejaarde buurvrouw dat noemt ‘eucaliptische aanvallen’), netvliesdegeneratie en eksterogen van astronomische omvang.

De narcoleptische onderbuurman doet heel even niet mee aan het gesprek. De oude vriend van de familie wil er best aan mee doen. Maar hij heeft Alzheimer.

Hè, gezellig. Een advocaatje.

Comments are closed.