Go, Aboutaleb, go!

"Zijn heldenstatus verankerde Aboutaleb definitief toe hij kort geleden eigenhandig – na een wilde achtervolging nota bene - een winkeldief bij de lurven greep en hem tegen de grond Chuck Norriste.'

Lees artikel

Een brief aan Mark Rutte, van een ondernemer

Een open brief aan Mark Rutte. "Mark, we moeten praten. Koffie?"

Lees artikel

Verlossing

“Nu moet u niet ineens meer verstand gaan hebben van computers dan wij, hoor. Bovendien, u woont op het verkeerde adres. Ja, u woont een paar meter te ver weg. Drie meter, om precies te zijn."

Lees artikel

Faaljagerij

"Paarden kan je kennelijk aan een fietsenstalling binden. Ik ging, nog immer in de waxcoat van dat meisje gevouwen, mee naar binnen. Paard aan het fietsenrek."

Lees artikel

Galopperen in een Ford Mustang

"De Ford Mustang is uiteindelijk vooral een uiterst curieus versierde peniskoker (nooit vragen naar de inhoud). Of in elk geval vind ik dat van het model dat ik een dikke week lang mocht testen."

Lees artikel

Wat Opa zegt is waar…

"Opa werd makkelijk 160. En wat Opa zegt is waar."

Lees artikel

Stil

"De vitrines laten koffers zien, potten, brillen, scheerkwasten, bidtapijten, zelfs kunstbenen en de vreselijke verzameling haar. En kinderschoentjes. Kinderschoentjes." - Een bezoek aan Auschwitz

Lees artikel

Artikel

Vat vol nutteloze feiten

Ik geef het toe. Ik ben een vat vol nutteloze feiten. Mijn hersencapaciteit gebruik ik voornamelijk voor het opslaan van zinloze informatie. Het soort informatie dat hooguit van pas komt bij ‘Triviant’. Maar dat speel ik dan weer nooit. Zo leef ik al jaren in de wetenschap dat het tegelijkertijd eten van vis en spinazie onverstandig is omdat het nitraat in de spinazie in combinatie met vis kankerverwekkend kan zijn. Niet erg nuttig voor een vegetariër, maar toch. Iets nuttiger – maar buiten een overlevingspoging in het oerwoud weinig zinvol; eet nooit witte of gele bessen. Deze zijn vrijwel altijd giftig. Blauwe of zwarte bessen zelden.

Overigens zijn verreweg de meeste van mijn parate nutteloze feiten van weinig wetenschappelijk niveau of algemeen belang. Ze vallen in de categorie ‘wist-u-datjes’. Zo weet ik bijvoorbeeld dat:

  • De tong van een hond schoner is dan die van mens.
  • De stof in huis voor het grootste gedeelte bestaat uit huidschilfers. Bah.
  • Er 336 kuiltjes zitten in een professionele golfbal.
  • Een onweerswolk genoeg water bevat om een gemiddelde badkuip te vullen.
  • Er op een gemiddelde pindanoot in een bakje op de bar sporen van gemiddeld vijftien soorten urine zitten. Driewerf bah.
  • Het woord samba eigenlijk ‘navels tegen elkaar aanwrijven’ betekent.
  • Statistisch gezien de 13e dag van een maand het meest op een vrijdag valt.

Precies. Zinloos. Evenals alle songteksten die ik feilloos weet mee te zingen en het feit dat ik zeker 15 Nobelprijswinnaars weet te benoemen. Te meer ik telefoonnummers, namen, afspraken, boodschappen enz. niet lijk te kunnen reproduceren zonder ze genoteerd te hebben. Ruimte genoeg om het te memoriseren zou je denken, want het volgende feilloos door mij opgehoeste nutteloze feit is dat een menselijk brein ongeveer vijf maal zoveel informatie kan opslaan als een willekeurige encyclopedie bevat. Dat komt neer op een opslagcapaciteit van 70 TB, grofweg.

Maar welke zinloze informatie ik nog steeds niet heb weten te achterhalen; hoe noem je het plastic uiteinde van schoenveters?

Comments are closed.