Go, Aboutaleb, go!

"Zijn heldenstatus verankerde Aboutaleb definitief toe hij kort geleden eigenhandig – na een wilde achtervolging nota bene - een winkeldief bij de lurven greep en hem tegen de grond Chuck Norriste.'

Lees artikel

Een brief aan Mark Rutte, van een ondernemer

Een open brief aan Mark Rutte. "Mark, we moeten praten. Koffie?"

Lees artikel

Verlossing

“Nu moet u niet ineens meer verstand gaan hebben van computers dan wij, hoor. Bovendien, u woont op het verkeerde adres. Ja, u woont een paar meter te ver weg. Drie meter, om precies te zijn."

Lees artikel

Faaljagerij

"Paarden kan je kennelijk aan een fietsenstalling binden. Ik ging, nog immer in de waxcoat van dat meisje gevouwen, mee naar binnen. Paard aan het fietsenrek."

Lees artikel

Galopperen in een Ford Mustang

"De Ford Mustang is uiteindelijk vooral een uiterst curieus versierde peniskoker (nooit vragen naar de inhoud). Of in elk geval vind ik dat van het model dat ik een dikke week lang mocht testen."

Lees artikel

Wat Opa zegt is waar…

"Opa werd makkelijk 160. En wat Opa zegt is waar."

Lees artikel

Stil

"De vitrines laten koffers zien, potten, brillen, scheerkwasten, bidtapijten, zelfs kunstbenen en de vreselijke verzameling haar. En kinderschoentjes. Kinderschoentjes." - Een bezoek aan Auschwitz

Lees artikel

Artikel

Van die gesprekken

“Goh, ja, 15 kilo. Ja, dat moet er bij mij ook vanaf, op zijn minst, maar dat is voor mij wel moeilijker dan voor jou.”

– “Hoezo?”

“Nou, jij hoeft alleen maar even te bevallen.”

– “Alleen maar even, natuurlijk. Maar heb je een stofwisselingsziekte dan, of slik je medicijnen die je zwaarder maken?”

“Nee. Maar ja, moeilijk hoor, al dat lekkere eten laten staan en zo. Weet je wat het is, ik hou gewoon van het goede leven. Doe je niets aan.”

– “Ja joh, stuk lastiger dan een tweeling. Snap ik. En meer bewegen is ook al zo’n opgave natuurlijk.“

Ja echt, ik vind het vreselijk. De hel, zeg ik je. Was ik maar gewoon zwanger, had ik het er zo weer af. Poep je die kinderen er even uit en klaar is Kees. Maar ja, die mazzel heb je niet als man, hè.

– “Nee, vette pech, zeg maar. Ik heb met je te doen, hoor. Echt. Wat kom ik dan goed weg, hè? Sterkte met die kilo’s, man.“

Reacties

Comments are closed.