Go, Aboutaleb, go!

"Zijn heldenstatus verankerde Aboutaleb definitief toe hij kort geleden eigenhandig – na een wilde achtervolging nota bene - een winkeldief bij de lurven greep en hem tegen de grond Chuck Norriste.'

Lees artikel

Een brief aan Mark Rutte, van een ondernemer

Een open brief aan Mark Rutte. "Mark, we moeten praten. Koffie?"

Lees artikel

Verlossing

“Nu moet u niet ineens meer verstand gaan hebben van computers dan wij, hoor. Bovendien, u woont op het verkeerde adres. Ja, u woont een paar meter te ver weg. Drie meter, om precies te zijn."

Lees artikel

Faaljagerij

"Paarden kan je kennelijk aan een fietsenstalling binden. Ik ging, nog immer in de waxcoat van dat meisje gevouwen, mee naar binnen. Paard aan het fietsenrek."

Lees artikel

Galopperen in een Ford Mustang

"De Ford Mustang is uiteindelijk vooral een uiterst curieus versierde peniskoker (nooit vragen naar de inhoud). Of in elk geval vind ik dat van het model dat ik een dikke week lang mocht testen."

Lees artikel

Wat Opa zegt is waar…

"Opa werd makkelijk 160. En wat Opa zegt is waar."

Lees artikel

Stil

"De vitrines laten koffers zien, potten, brillen, scheerkwasten, bidtapijten, zelfs kunstbenen en de vreselijke verzameling haar. En kinderschoentjes. Kinderschoentjes." - Een bezoek aan Auschwitz

Lees artikel

Artikel

Van die gesprekken, in een sprookjesbos

“Jemig wat is dat nog een end lopen he, zo’n Sprookjesbos. Jullie hebben van die handige karretjes voor de kindjes. Slim. Kan je die zo hier krijgen? Ik zou ook wel in zo’n karretje willen, maar ja, ik ben alleen natuurlijk. En het past misschien ook niet. Ja, dat komt ik ben hier voor het eerst. Ik wilde als kind ook al wel, maar ja, zo duur. En als moeder en oma was het met kleine kinderen ook niet te doen. Nu ben ik alleen gegaan. Je vraagt je natuurlijk af waarom ik in mijn eentje ga he? Nou, dan kan ik meteen weer weg als ik er geen zin meer in heb. Mijn vriendinnen zeuren toch alleen maar over hun slechte heupen en dure koffie. En ik heb brood ingepakt en pakjes sap. En een appel. Mij krijg je niet meer gek. Mijn man wilde vroeger ook nooit, maar nu ben ik weduwe dus ik ga gewoon. Maar wat duur he? Hoe doe je dat toch met een heel gezin?”

– “Onder protest.”

“Ik heb alleen geen idee waar ik naar toe moet. Ik kreeg wel een plattegrond bij de kaartverkoop, maar die kan ik toch niet lezen. Dat heb ik van mijn vader. Die kon dat ook nooit. Raakte altijd verdwaald. Overal. Heel lastig. Maar ach, zo kwamen we nog ergens. Maar wat moet ik nou met zo’n Zeemeermin hier? Gewoon een beeld met een beetje water. Daar betaal ik toch geen 35 Euro voor zeker? En dan zo’n papegaai met een lampje. Is dat het nou?”

– “Gaat u anders even kijken bij de Droomvlucht, of de PandaDroom.”

“De droomdinges ja. Waar is dat dan? In de buurt wel? Of moet ik dan het hele park weer door. Ach ik raak toch de weg kwijt. Als ik de uitgang nog maar vinden kan straks. Wat zei je nou ook alweer? Droom..?”

– “Droomvlucht en PandaDroom.”

“Oh ja. Dromen. Ja, daar ga ik heen. Welke kant moet ik op? Oh, kijk nou toch wat enig! Geitjes!”

 

 

Comments are closed.