Go, Aboutaleb, go!

"Zijn heldenstatus verankerde Aboutaleb definitief toe hij kort geleden eigenhandig – na een wilde achtervolging nota bene - een winkeldief bij de lurven greep en hem tegen de grond Chuck Norriste.'

Lees artikel

Een brief aan Mark Rutte, van een ondernemer

Een open brief aan Mark Rutte. "Mark, we moeten praten. Koffie?"

Lees artikel

Verlossing

“Nu moet u niet ineens meer verstand gaan hebben van computers dan wij, hoor. Bovendien, u woont op het verkeerde adres. Ja, u woont een paar meter te ver weg. Drie meter, om precies te zijn."

Lees artikel

Faaljagerij

"Paarden kan je kennelijk aan een fietsenstalling binden. Ik ging, nog immer in de waxcoat van dat meisje gevouwen, mee naar binnen. Paard aan het fietsenrek."

Lees artikel

Galopperen in een Ford Mustang

"De Ford Mustang is uiteindelijk vooral een uiterst curieus versierde peniskoker (nooit vragen naar de inhoud). Of in elk geval vind ik dat van het model dat ik een dikke week lang mocht testen."

Lees artikel

Wat Opa zegt is waar…

"Opa werd makkelijk 160. En wat Opa zegt is waar."

Lees artikel

Stil

"De vitrines laten koffers zien, potten, brillen, scheerkwasten, bidtapijten, zelfs kunstbenen en de vreselijke verzameling haar. En kinderschoentjes. Kinderschoentjes." - Een bezoek aan Auschwitz

Lees artikel

Artikel

Tweede ‘brief van een ondernemer’: Gaan we nog koffie drinken, Mark?

Beste Mark, op 15 juli schreef ik je een open brief . Uit frustratie en onbegrip voor het huidige beleid. En ik stelde daarin een kop koffie voor. Dat was geen gimmick, dat meende ik. Sinds de publicatie van voornoemde brief zijn er inmiddels ruim 1200 bedrijven failliet gegaan. Ongeveer 28.000 mensen verloren hun baan. Ja, dat doet zeer.

Wat mij zo verbaast, is die verontrustend lege agenda. Laten we eerlijk zijn; los van een enkele afspraak of een bezoekje aan de Antillen (trouwens; wat is daar het resultaat van eigenlijk?) is een reces van negen weken ook tamelijk lang. Zeker nu. Het. Is. Crisis! Ik kan me niet herinneren ooit in een heel jaar negen weken vrij te zijn geweest, maar dit terzijde. Misschien ben je op de achtergrond druk met het land redden, maar ik zie het niet. Niemand ziet het, kijk maar: #waarisrutte

Ondernemersklimaat

Terug naar de koffie: hoewel er legio onderwerpen zijn die ik zou kunnen aansnijden, wil ik het écht hebben over het ondernemersklimaat, de daaraan gelieerde werkgelegenheid, en hoe huidig en aangekondigd beleid dat dwarsboomt. Dat feit baart niet alleen mij, maar veel ondernemers én werknemers hele grote zorgen. Er moet iets gebeuren, Mark. Moet. Liever gisteren dan vandaag.

Maak je geen zorgen, het wordt beslist geen klaagzang maar een gesprek over oplossingen. Noem het ‘oploskoffie’. Tot 16 september zie ik in elk geval mogelijkheden. En omdat ik even doorklikte, maak ik er maar meteen een officieel verzoek van: Mark, wil je de moeite nemen om een kop koffie te drinken? Met mij? Ik neem alle argumenten, ideeën en voorstellen van de ondernemers om mij heen mee. Dan zetten we samen onze sterke schouders eronder. Voor ‘playing hard to get’ hebben we echt geen tijd nu. Dus tussen de volgende verloren 120 bedrijven/2.800 banen en 360 bedrijven/8.400 banen heb ik nog ruimte in mijn agenda. Spijkers met koppen.

En, oh ja; het kost de belastingbetaler totaal 72, – Euro, daar hoeven we het niet om te laten. De koffie is ‘on me’.

Deze open brief werd gepubliceerd op ThePostOnline.

Comments are closed.