Go, Aboutaleb, go!

"Zijn heldenstatus verankerde Aboutaleb definitief toe hij kort geleden eigenhandig – na een wilde achtervolging nota bene - een winkeldief bij de lurven greep en hem tegen de grond Chuck Norriste.'

Lees artikel

Een brief aan Mark Rutte, van een ondernemer

Een open brief aan Mark Rutte. "Mark, we moeten praten. Koffie?"

Lees artikel

Verlossing

“Nu moet u niet ineens meer verstand gaan hebben van computers dan wij, hoor. Bovendien, u woont op het verkeerde adres. Ja, u woont een paar meter te ver weg. Drie meter, om precies te zijn."

Lees artikel

Faaljagerij

"Paarden kan je kennelijk aan een fietsenstalling binden. Ik ging, nog immer in de waxcoat van dat meisje gevouwen, mee naar binnen. Paard aan het fietsenrek."

Lees artikel

Galopperen in een Ford Mustang

"De Ford Mustang is uiteindelijk vooral een uiterst curieus versierde peniskoker (nooit vragen naar de inhoud). Of in elk geval vind ik dat van het model dat ik een dikke week lang mocht testen."

Lees artikel

Wat Opa zegt is waar…

"Opa werd makkelijk 160. En wat Opa zegt is waar."

Lees artikel

Stil

"De vitrines laten koffers zien, potten, brillen, scheerkwasten, bidtapijten, zelfs kunstbenen en de vreselijke verzameling haar. En kinderschoentjes. Kinderschoentjes." - Een bezoek aan Auschwitz

Lees artikel

Artikel

Staat daar nou ‘TC’?

In een willekeurig Rotterdams café komt een gewatergolfde dame met kordate passen op me af en vraagt me met doorrookte stem; “Zeg, meid, hebbie nou ‘TC’ op je computer staan? Ik kijk op vanachter mijn MacBook en probeer haar uit te leggen dat het een sticker betreft van het teken ‘Pi’. “Pies? Wat gek. ‘Pies’. Waarom dan?”

“Nee, mevrouw, geen ‘Pies’, ‘Pi’. Wiskundig weet u wel?” Haar blik verraadt direct dat ik het wellicht wel meer dan 3,14 keer moet uitleggen. Ik probeer moedig: “Doet er ook niet zoveel toe, het is naast het Apple-logo geplakt ziet u. En in het Engels spreek je dat uit als ‘paai’. Dan staat er dus Apple pie.”

Lege blik.

“Eppel paai. Appeltaart dus. Grapje.”

“Ja, nee, dat komt zo, ik heet dus Trees Couwenaar. En ik zag dat TC-figuur. Ja, weet je, ik wil dat ook wel. Waar hebbie dat vandaan dan? Ja, niet dat ik een computer-om-mee-te-nemen heb, hoor, maar dat komt zo; ik ken het ook op een tas plakken, ja toch? Maar jij doet dus iets met wiskunde? Knap hoor. Ik ken niet zo goed leren, maar nu gaat ik effe een peuk opsteken. Doeg!”

Ik bestel een taartje.

Comments are closed.