Go, Aboutaleb, go!

"Zijn heldenstatus verankerde Aboutaleb definitief toe hij kort geleden eigenhandig – na een wilde achtervolging nota bene - een winkeldief bij de lurven greep en hem tegen de grond Chuck Norriste.'

Lees artikel

Een brief aan Mark Rutte, van een ondernemer

Een open brief aan Mark Rutte. "Mark, we moeten praten. Koffie?"

Lees artikel

Verlossing

“Nu moet u niet ineens meer verstand gaan hebben van computers dan wij, hoor. Bovendien, u woont op het verkeerde adres. Ja, u woont een paar meter te ver weg. Drie meter, om precies te zijn."

Lees artikel

Faaljagerij

"Paarden kan je kennelijk aan een fietsenstalling binden. Ik ging, nog immer in de waxcoat van dat meisje gevouwen, mee naar binnen. Paard aan het fietsenrek."

Lees artikel

Galopperen in een Ford Mustang

"De Ford Mustang is uiteindelijk vooral een uiterst curieus versierde peniskoker (nooit vragen naar de inhoud). Of in elk geval vind ik dat van het model dat ik een dikke week lang mocht testen."

Lees artikel

Wat Opa zegt is waar…

"Opa werd makkelijk 160. En wat Opa zegt is waar."

Lees artikel

Stil

"De vitrines laten koffers zien, potten, brillen, scheerkwasten, bidtapijten, zelfs kunstbenen en de vreselijke verzameling haar. En kinderschoentjes. Kinderschoentjes." - Een bezoek aan Auschwitz

Lees artikel

Artikel

Op vakantie met ISO 14001

‘Ik ga op vakantie en ik neem mee… ISO 14001!’ En een tandenborstel.

Misschien bent u net terug (dan stel ik voor dit bericht even te bewaren voor de volgende vakantie),  maar als u net als ik nog een poosje vrije tijd tegoed hebt, dan is dit het lezen waard. Tenminste, als u ook zo benieuwd bent of het boeken van een vakantie in de geest van ISO 14001 een beetje ‘te doen’ is. ISO 14001? Ja. ISO 14001. Omdat een beetje liefde voor onze planeet – we hebben er maar eentje van, uiteindelijk – geen kwaad kan.

Stelt u zich voor; een fijne zonvakantie, niet te ver. Italië of zo. Twee weekjes helemaal niks. Behalve dan smeren. Beetje eten. Beetje zwemmen. Beetje rondrijden misschien. Kan dus.

Zo is KLM keurig gecertificeerd (en veel van haar Skyteam partners ook), als u zou willen vliegen. Rijdt u liever? Dan kunt u bij Europcar terecht. Overnachten doet u dan bijvoorbeeld in een Country House in het schitterende Macerata. Alwaar u geniet van een fijn diner bij Villa Fornari, natuurlijk. Dan gaat u voor de echte ontspanning naar de masseuses van Palazzo Gattini, om de volgende dag volledig uitgerust aan uw dagtrip richting Varese Ligure te beginnen, alwaar in 1999 het allereerste Europese 14001 certificaat werd afgegeven voor hun ‘organic farming’. Enfin, vult u zelf maar in.

Nu moet ik er wel bij zeggen dat ISO 14001 écht leeft in Italië. Ze hebben er zelfs gecertificeerde stranden. Niet voor niets het land waar verreweg de meeste certificaten zijn uitgegeven, op de voet gevolgd door Spanje en de UK. De meest recente cijfers dateren van 2012, maar toen stond de teller al op een kleine 20.000 stuks. Mocht u het zich afvragen; Nederland telde er zo’n 2100. Ja, Italië is groter, maar het verschil is duidelijk. We hebben hier nog best wat te doen.

Voor de thuisblijvers is er altijd nog een Ibis Hotel. Of u zoekt gewoon een speeltuin op met toestellen van BOAS (aanrader, hoor, al zijn we niet helemaal objectief). Dat kan natuurlijk ook.

Fijne vakantie!

Comments are closed.