Go, Aboutaleb, go!

"Zijn heldenstatus verankerde Aboutaleb definitief toe hij kort geleden eigenhandig – na een wilde achtervolging nota bene - een winkeldief bij de lurven greep en hem tegen de grond Chuck Norriste.'

Lees artikel

Een brief aan Mark Rutte, van een ondernemer

Een open brief aan Mark Rutte. "Mark, we moeten praten. Koffie?"

Lees artikel

Verlossing

“Nu moet u niet ineens meer verstand gaan hebben van computers dan wij, hoor. Bovendien, u woont op het verkeerde adres. Ja, u woont een paar meter te ver weg. Drie meter, om precies te zijn."

Lees artikel

Faaljagerij

"Paarden kan je kennelijk aan een fietsenstalling binden. Ik ging, nog immer in de waxcoat van dat meisje gevouwen, mee naar binnen. Paard aan het fietsenrek."

Lees artikel

Galopperen in een Ford Mustang

"De Ford Mustang is uiteindelijk vooral een uiterst curieus versierde peniskoker (nooit vragen naar de inhoud). Of in elk geval vind ik dat van het model dat ik een dikke week lang mocht testen."

Lees artikel

Wat Opa zegt is waar…

"Opa werd makkelijk 160. En wat Opa zegt is waar."

Lees artikel

Stil

"De vitrines laten koffers zien, potten, brillen, scheerkwasten, bidtapijten, zelfs kunstbenen en de vreselijke verzameling haar. En kinderschoentjes. Kinderschoentjes." - Een bezoek aan Auschwitz

Lees artikel

Artikel

Norm-Piet met de NEN 0512

Eindelijk. Hij is er weer. Ik vond het maar niets, zo’n jaar zonder Sinterklaas.

Hij zette dit jaar voet aan Nederlandse bodem in Schiedam. Zoals ieder jaar betekent dat keihard werk voor de Norm-Piet (ja, die bestaat). Hij moet toezien op de handhaving van de NEN 0512. ‘De Leidraad voor de viering van het Sint Nicolaasfeest’ om precies te zijn. En dat is nog best een klus.

Hij moet de vervoersmiddelen controleren (en dat zijn niet uitsluitend Pakjesboot 12 en Americo, u moest eens weten welke logistieke kunststukjes er aan het publieke oog worden onttrokken), de betrekkelijk nauw luisterende Sinterklaasetiquette in de gaten houden (kleding van zowel Sint als zijn Pieten, begroetingen, kleurstellingen, etc.) en dan moet hij ook nog de ‘bepalingsmethoden authenticiteit Sint-Nicolaas’ toepassen. En mocht hij nu vaststellen dat het inzake laatst genoemde voorschriften niet helemaal pluis is, dan is hij gehouden aan de Voorschriften bij de confrontatie met niet-authentieke personen in het bijzijn van kinderen’. Denkt u hierbij aan clandestiene hulp-Sinterklazen. Ga er maar aan staan.

Verder is in de NEN0512 geregeld welke rituele handelingen verricht moeten worden, hoe de binnenkomst en positionering van de Sint zal geschieden en zijn de niet te onderschatten strooigoedspecificaties opgenomen. Om over aan gedichten gestelde eisen nog maar te zwijgen.

Nee, dat hele Sinterklaasfeest is beslist geen sinecure. Gelukkig vindt de Sint zelf het vooral heel belangrijk dat iedereen het leuk heeft. Vooral op de dag voor zijn verjaardag – want u weet natuurlijk best dat de Sint op 6 december jarig is.

Met mijn schoen (grootste die ik kon vinden) en een flinke winterpeen voor het paard in de aanslag moet het in ieder geval goed komen. Wordt u er ook zo blij van?

Comments are closed.