Go, Aboutaleb, go!

"Zijn heldenstatus verankerde Aboutaleb definitief toe hij kort geleden eigenhandig – na een wilde achtervolging nota bene - een winkeldief bij de lurven greep en hem tegen de grond Chuck Norriste.'

Lees artikel

Een brief aan Mark Rutte, van een ondernemer

Een open brief aan Mark Rutte. "Mark, we moeten praten. Koffie?"

Lees artikel

Verlossing

“Nu moet u niet ineens meer verstand gaan hebben van computers dan wij, hoor. Bovendien, u woont op het verkeerde adres. Ja, u woont een paar meter te ver weg. Drie meter, om precies te zijn."

Lees artikel

Faaljagerij

"Paarden kan je kennelijk aan een fietsenstalling binden. Ik ging, nog immer in de waxcoat van dat meisje gevouwen, mee naar binnen. Paard aan het fietsenrek."

Lees artikel

Galopperen in een Ford Mustang

"De Ford Mustang is uiteindelijk vooral een uiterst curieus versierde peniskoker (nooit vragen naar de inhoud). Of in elk geval vind ik dat van het model dat ik een dikke week lang mocht testen."

Lees artikel

Wat Opa zegt is waar…

"Opa werd makkelijk 160. En wat Opa zegt is waar."

Lees artikel

Stil

"De vitrines laten koffers zien, potten, brillen, scheerkwasten, bidtapijten, zelfs kunstbenen en de vreselijke verzameling haar. En kinderschoentjes. Kinderschoentjes." - Een bezoek aan Auschwitz

Lees artikel

Artikel

Niet in de hoek

Wat is dat toch met ‘Dirty Dancing’? Dat vrijwel iedere vrouw van mijn generatie – en daar buiten – de film echt tig keer heeft gezien, er nooit klaar mee is en bij de eerste scène al verandert in een bakvis. Ik ook. Ik geef het toe. Vandaag keek ik er voor de pak-’em-beet 147e keer naar. En ik schiet net pas weer uit pubermodus.

Het is vast de combinatie van de setting, het verhaal, de tijdsgeest en inzonderheid de zalige Patrick Swayze. De onweerstaanbare aantrekkingskracht van de film moet je eigenlijk helemaal niet willen analyseren. Je moet gewoon nog een keer kijken en er wederom schaamteloos van gaan zitten genieten. Overigens lijkt die aantrekkingskracht voor de mannen onder ons allerminst onweerstaanbaar maar ronduit onverklaarbaar. Pech.

Maar de lol is – met een licht adolescent grijnzen – de hele film aftellen tot die ene zin. Met een bijna beschamende gretigheid, zelfs. Tezamen met ‘I’ll Be Back’, ‘I Am Your Father’, ‘I See Dead People’, ‘Life Is Like A Box Of Chocolates’ en natuurlijk ‘You Talkin’ To Me?’ toch een van de meest herkenbare catchphrases aller tijden.

Dus voor alle pupers, bakvissen, andere dertigers en meer van zulks:

Nobody Puts Baby In A Corner!

 

Comments are closed.