Go, Aboutaleb, go!

"Zijn heldenstatus verankerde Aboutaleb definitief toe hij kort geleden eigenhandig – na een wilde achtervolging nota bene - een winkeldief bij de lurven greep en hem tegen de grond Chuck Norriste.'

Lees artikel

Een brief aan Mark Rutte, van een ondernemer

Een open brief aan Mark Rutte. "Mark, we moeten praten. Koffie?"

Lees artikel

Verlossing

“Nu moet u niet ineens meer verstand gaan hebben van computers dan wij, hoor. Bovendien, u woont op het verkeerde adres. Ja, u woont een paar meter te ver weg. Drie meter, om precies te zijn."

Lees artikel

Faaljagerij

"Paarden kan je kennelijk aan een fietsenstalling binden. Ik ging, nog immer in de waxcoat van dat meisje gevouwen, mee naar binnen. Paard aan het fietsenrek."

Lees artikel

Galopperen in een Ford Mustang

"De Ford Mustang is uiteindelijk vooral een uiterst curieus versierde peniskoker (nooit vragen naar de inhoud). Of in elk geval vind ik dat van het model dat ik een dikke week lang mocht testen."

Lees artikel

Wat Opa zegt is waar…

"Opa werd makkelijk 160. En wat Opa zegt is waar."

Lees artikel

Stil

"De vitrines laten koffers zien, potten, brillen, scheerkwasten, bidtapijten, zelfs kunstbenen en de vreselijke verzameling haar. En kinderschoentjes. Kinderschoentjes." - Een bezoek aan Auschwitz

Lees artikel

Artikel

NEN 0512 herzien (u weet wel; voor Sinterklaas)

Onze vrienden van NEN hebben op aandringen van de markt de NEN 0512 (Leidraad voor de viering van het Sint-Nicolaasfeest), die sinds 2002 bestaat, herzien. Deze norm vervangt de versie van 2010.

Belangrijkste wijzigingen

Normaal gesproken wordt een norm zo eens in de 5 jaar herzien, maar omdat de normcommissie belangrijke commentaren ontving, is er besloten van deze termijn af te wijken. Zo werd er aangedrongen op het verhogen van de leeftijdsgrens waarbij bewaking van de authenticiteit van Sint-Nicolaas noodzakelijk is van 6 jaar naar 7 jaar (8.2 en 8.3). Ook kwamen er dringende verzoeken binnen over het waarborgen van een gezond gebit gedurende deze tamelijk suikerrijke periode. Het belang van extra poetsen is nu in de norm benadrukt (3). Verder is een paragraaf toegevoegd over Sinterklaasspellen voor volwassenen (9.7.3) omdat de normcommissie veel klachten noteerde over het uitsluiten van volwassenen bij ‘het zetten van de schoen’ (9.1.1).

Risicomanagement

Zo’n Sinterklaasfeest is nogal incidentgevoelig – recente ontwikkelingen rondom Zwarte Piet buiten beschouwing gelaten. De goedheiligman komt aan over water en verplaatst zich te paard, veelal over daken. Pieten strooien al flikflakkend met snoep en slamdunken cadeautjes door een schoorsteen. Allemaal potentiële risico’s. Om over voedselveiligheid rondom bedorven borstplaat en pepernoten nog te zwijgen. Dan is er nog het risico van traumatische ervaringen bij jonge kinderen bij de confrontatie met een slecht geklede Hulp-Sint en andere geloofwaardigheidscalamiteiten. Zaken die (tot een minimum) voorkomen kunnen worden wanneer de NEN 0512 ter hand genomen wordt.

Oh, en voor eenieder die het cadeau doen van ludieke surprises in gedachten heeft; let even goed op paragraaf 10.7, waarin voorschriften voor inhoud en ontmanteling zijn opgenomen.

Downloaden

Normvast als u bent kan u niet wachten om alle gewijzigde en aanvullende voorschriften zo snel mogelijk te implementeren. Dat snappen wij. Download daarom de NEN 0512 hier direct. Rest ons u een heerlijk avondje te wensen.

Comments are closed.