Go, Aboutaleb, go!

"Zijn heldenstatus verankerde Aboutaleb definitief toe hij kort geleden eigenhandig – na een wilde achtervolging nota bene - een winkeldief bij de lurven greep en hem tegen de grond Chuck Norriste.'

Lees artikel

Een brief aan Mark Rutte, van een ondernemer

Een open brief aan Mark Rutte. "Mark, we moeten praten. Koffie?"

Lees artikel

Verlossing

“Nu moet u niet ineens meer verstand gaan hebben van computers dan wij, hoor. Bovendien, u woont op het verkeerde adres. Ja, u woont een paar meter te ver weg. Drie meter, om precies te zijn."

Lees artikel

Faaljagerij

"Paarden kan je kennelijk aan een fietsenstalling binden. Ik ging, nog immer in de waxcoat van dat meisje gevouwen, mee naar binnen. Paard aan het fietsenrek."

Lees artikel

Galopperen in een Ford Mustang

"De Ford Mustang is uiteindelijk vooral een uiterst curieus versierde peniskoker (nooit vragen naar de inhoud). Of in elk geval vind ik dat van het model dat ik een dikke week lang mocht testen."

Lees artikel

Wat Opa zegt is waar…

"Opa werd makkelijk 160. En wat Opa zegt is waar."

Lees artikel

Stil

"De vitrines laten koffers zien, potten, brillen, scheerkwasten, bidtapijten, zelfs kunstbenen en de vreselijke verzameling haar. En kinderschoentjes. Kinderschoentjes." - Een bezoek aan Auschwitz

Lees artikel

Artikel

Men neme een koe

Zonder enige gêne, noch de geringste innerlijke remming geef ik het toe; ik ben afgelopen weekend enthousiast aan het koeknuffelen geslagen. Goed lezen; koe-knuffelen. Geen idee hoe je een koek nuffelt, namelijk. Dat koeknuffelen is overigens een stuk minder linksdragend dan het klinkt. Of niet, trouwens. Enfin, het gaat ongeveer zo:

Dove herder Goof is ‘Hoofd Ontvangst’ van de koeknuffelboerderij te Voorst. Dat doet-ie met verve. Bovendien test Goof eerst de waar. Of er wel genoeg knuffelpotentie in ons zit, zeg maar. Geslaagd.

Kalfwash

Na thee – getrokken van vindsels van het eigen land, zelfgemaakte gevulde speculaas en een praatje pot met de boerin hijs ik me wat onhandig in een veel te grote blauwe overall. Althans, vroeger was-ie blauw. Ik ruil ‘em snel nog even in voor een exemplaar dat nog wel knopen heeft en hobbel fluks achter de koeknuffelexpert aan. Klein beginnen, bij de kalfjes. Hele lieve kleine kalfjes die direct je hart stelen. Hele lieve kleine buitengewoon nieuwsgierige en proefgrage kalfjes ook. Door de ‘kalfwash’ ga je, zo gezegd. En als ze klein zijn is dat nog leuk. Die kalfjes kan je hebben. Wanneer ze wat groter worden kop je ze niet meer terug. En daarom worden ze zowaar echt getraind op hun knuffelgedrag. Ze krijgen heuse knuffelles. Ja ja.

High-tech koeienhotel

We passeren de kraamkamer, het seniorenverblijf, het high-tech hotel van de dames koe & co en een speciale ruimte voor de grootste stier van Nederland. Mijn God wat een stier. Maar het gaat om de koeien. Die moeten geknuffeld. Herstel; die wíllen geknuffeld en dwingen derhalve direct mijn dienstbaarheid af.

Koeien die open staan voor allerhande geknuffel gaan er voor liggen, leer ik. En ze beslissen zelf of ze door jou wel geknuffeld willen worden. Potentiële egodeuken te over. De edele kunst van het koeknuffelen zit ‘em in een rustige benadering, juiste energie, lichaamstaal en vertrouwen. En een klik. Je klikt met een koe, of niet. Koemunniceren, zo je wilt.

Relaxkoe

Dat ik met mijn koe klikte mag een trefzeker eufemisme heten. Wat een koe zeg. Wat een fijne, lieve warme relaxkoe. Mijn koe. Bleek achteraf een koe die zeer zelden en uiterst selectief knuffelt. Ze is namelijk een min of meer gered import exemplaar en er niet van kalfs af aan mee bekend. De enige bruine ook. Gaaf dat ze me wenkt. Gaaf dat ik tegen haar aan mag liggen. Gaaf dat ze daarbij een beetje in slaap sukkelt. Gaaf dat ze de andere aanstormende koeien negeert en stug blijft liggen, met mij tegen haar grote lijf. Wauw. Mijn koe heerst. Power to the koe! Koel man, dat knuffelen.

Comments are closed.