Go, Aboutaleb, go!

"Zijn heldenstatus verankerde Aboutaleb definitief toe hij kort geleden eigenhandig – na een wilde achtervolging nota bene - een winkeldief bij de lurven greep en hem tegen de grond Chuck Norriste.'

Lees artikel

Een brief aan Mark Rutte, van een ondernemer

Een open brief aan Mark Rutte. "Mark, we moeten praten. Koffie?"

Lees artikel

Verlossing

“Nu moet u niet ineens meer verstand gaan hebben van computers dan wij, hoor. Bovendien, u woont op het verkeerde adres. Ja, u woont een paar meter te ver weg. Drie meter, om precies te zijn."

Lees artikel

Faaljagerij

"Paarden kan je kennelijk aan een fietsenstalling binden. Ik ging, nog immer in de waxcoat van dat meisje gevouwen, mee naar binnen. Paard aan het fietsenrek."

Lees artikel

Galopperen in een Ford Mustang

"De Ford Mustang is uiteindelijk vooral een uiterst curieus versierde peniskoker (nooit vragen naar de inhoud). Of in elk geval vind ik dat van het model dat ik een dikke week lang mocht testen."

Lees artikel

Wat Opa zegt is waar…

"Opa werd makkelijk 160. En wat Opa zegt is waar."

Lees artikel

Stil

"De vitrines laten koffers zien, potten, brillen, scheerkwasten, bidtapijten, zelfs kunstbenen en de vreselijke verzameling haar. En kinderschoentjes. Kinderschoentjes." - Een bezoek aan Auschwitz

Lees artikel

Artikel

Marktplaatsmalloten

“U heeft een bod van EUR 5,00 op ‘Sneakers van Jochie’ ontvangen.”

Een bod van € 5,- dus, op de poepdure (lees; € 65,-) schoenen die mijn dochter misschien een keer of 10 gedragen heeft. In prima staat verkerend. Ik zette ze op Marktplaats voor het luttele bedrag van een tientje. Samen met een volledige garderobe in maten 50 t/m 74. Zo ook van haar tweelingbroer. Niets past meer, en ik wilde er snel vanaf. Bodemprijzen, mensen. Stuntprijzen zeg ik u.

Voor sommige types is zelfs dat nog te duur. Dus ene ‘Egbert’ probeert het met € 5,-. Ik antwoord:

“Hoi Egbert,

Dank voor je bod. Zullen we elkaar halverwege tegenkomen (alles gaat in de spaarpot van de tweeling, immers)?

Groet,

Corine.”

Het stond namelijk al in de advertentie. “De voeten van onze kinderen groeien harder dan het vertrouwen in het kabinet daalt. Maat 20 heeft een week of wat dienst gedaan en daarna werd het proppen. Te koop dus. Opbrengst gaat in de spaarpot van de tweeling. Kijk daarom ook even bij mijn andere advertenties. Alles moet weg.”  

Beetje op mijn kinderen beknibbelen zeg. Sukkel. Maar goed, verkocht is verkocht.

Een paar dagen later:

“Beste Corine,

Gaat u alsnog akkoord met mijn bod?

Gr Egbert”

NEE EGBERT! LEER LEZEN! Maar ik blijf beleefd.

“Sorry, Egbert. Ik vind 5 Euro beslist te weinig. Ik stelde 7,50 voor en dat is een absolute ondergrens. Onthoud; het geld gaat in haar spaarpot.

Groet,

Corine.”

Dan Egbert:

“Hallo,

7,50 excl verzendkosten, oke?

Gr Egbert”

Goh, wat een inzicht. Nog steeds voor een dubbeltje op de eerste rij, maar; verkocht is verkocht.

“Akkoord. Verzendkosten zijn 6,95 (het kan immers niet door de brievenbus ook). Gaarne € 14,45 overmaken. Naar welk adres kan ik ze opsturen?

Groet,

Corine.”

En dan mailt Egbert dit. Vanaf zijn iPhone.

“Sorry voor de miscommunicatie maar met excl verzendkosten bedoelde ik dat ik de verzendkosten niet betaal… Oftewel dat de verzendkosten voor jou zijn.

Verstuurd vanaf mijn iPhone”

JA EGBERT, GOED PLAN. GEWELDIG IDEE. LAAT IK DE SCHOENEN AAN JE VERKOPEN VOOR 55 BLOODY CENTEN! DAT IK DAAR NIET EERDER AAN GEDACHT HEB, ZEG. WELKE MAAT HEB JE ZELF? DAN GEEF IK JE GEWOON NOG EEN PAAR CADEAU, JOH. IK HEB HET INPAKKEN VAN DIE SCHOENEN, HET ADRESSEREN, HET IN DE RIJ STAAN BIJ HET POSTKANTOOR, HET IN DE REGEN TERUG LOPEN NAAR DE EERDER MET MOEITE VEROVERDE PARKEERPLAATS NATUURLIJK MET LIEFDE VOOR JE OVER – VOOR 55 CENT, VRESELIJKE MARKTPLAATSMALLOOT DAT JE D’R ZIT. MET JE STEMRECHT.

Zo.

“Ik stel voor dat je op zoek gaat naar andere schoenen. Gegroet.”

Reacties

  1. Pascal schreef:

    Heel herkenbaar! Uit een iets andere categorie: De “ach ja, nooit geschoten is altijd mis”-debiel, die 50 euro op iets biedt waarvan iedereen weet dat het minstens 500 euro waard is! Raaaaah!!!

Comments are closed.