Go, Aboutaleb, go!

"Zijn heldenstatus verankerde Aboutaleb definitief toe hij kort geleden eigenhandig – na een wilde achtervolging nota bene - een winkeldief bij de lurven greep en hem tegen de grond Chuck Norriste.'

Lees artikel

Een brief aan Mark Rutte, van een ondernemer

Een open brief aan Mark Rutte. "Mark, we moeten praten. Koffie?"

Lees artikel

Verlossing

“Nu moet u niet ineens meer verstand gaan hebben van computers dan wij, hoor. Bovendien, u woont op het verkeerde adres. Ja, u woont een paar meter te ver weg. Drie meter, om precies te zijn."

Lees artikel

Faaljagerij

"Paarden kan je kennelijk aan een fietsenstalling binden. Ik ging, nog immer in de waxcoat van dat meisje gevouwen, mee naar binnen. Paard aan het fietsenrek."

Lees artikel

Galopperen in een Ford Mustang

"De Ford Mustang is uiteindelijk vooral een uiterst curieus versierde peniskoker (nooit vragen naar de inhoud). Of in elk geval vind ik dat van het model dat ik een dikke week lang mocht testen."

Lees artikel

Wat Opa zegt is waar…

"Opa werd makkelijk 160. En wat Opa zegt is waar."

Lees artikel

Stil

"De vitrines laten koffers zien, potten, brillen, scheerkwasten, bidtapijten, zelfs kunstbenen en de vreselijke verzameling haar. En kinderschoentjes. Kinderschoentjes." - Een bezoek aan Auschwitz

Lees artikel

Artikel

Mark Rutte mailt met een ondernemer over koffie drinken

Hé, een e-mail. Van Mark Rutte. Nou ja, van ‘Bureau Burgerbrieven’. Met een bijlage: een reactie van Mark op mijn formele verzoek, naar aanleiding van eerdere open brieven alhier. Ik wilde (oplos)koffie drinken, immers.

En omdat tijd nog altijd geld is -weliswaar steeds minder, u weet wel; crisis- hertaal ik ‘em even naar de essentie:

Hoi Corine,

Dank voor je brief. Wat goed dat je zo betrokken bent. Echt, hoor. Maar ik lust geen koffie. Bovendien; ‘drukdrukdrukzakengaanalseendolle’. Ik vind het heel goed dat je ondernemer bent geworden. Hup hup! Maar wel mee blijven betalen natuurlijk. Sterkste lasten, zwaarste schouders en zo. Dat zul je met me eens zijn.

En omdat ik nog hard aan het nadenken ben over Prinsjesdag, kan ik nu even niets zeggen. Maar we werken heus heel hard om Nederland er bovenop te helpen. Juist voor ondernemers zoals jij. Goed hè?

Nou, groetjes!

Mark.

Ga ik nu in spanning wachten op aankomende dinsdag. Iets met visie. En voor iedereen die denkt dat het weekend is; werk ze!

Deze column werd gepubliceerd op ThePostOnline.

Comments are closed.