Go, Aboutaleb, go!

"Zijn heldenstatus verankerde Aboutaleb definitief toe hij kort geleden eigenhandig – na een wilde achtervolging nota bene - een winkeldief bij de lurven greep en hem tegen de grond Chuck Norriste.'

Lees artikel

Een brief aan Mark Rutte, van een ondernemer

Een open brief aan Mark Rutte. "Mark, we moeten praten. Koffie?"

Lees artikel

Verlossing

“Nu moet u niet ineens meer verstand gaan hebben van computers dan wij, hoor. Bovendien, u woont op het verkeerde adres. Ja, u woont een paar meter te ver weg. Drie meter, om precies te zijn."

Lees artikel

Faaljagerij

"Paarden kan je kennelijk aan een fietsenstalling binden. Ik ging, nog immer in de waxcoat van dat meisje gevouwen, mee naar binnen. Paard aan het fietsenrek."

Lees artikel

Galopperen in een Ford Mustang

"De Ford Mustang is uiteindelijk vooral een uiterst curieus versierde peniskoker (nooit vragen naar de inhoud). Of in elk geval vind ik dat van het model dat ik een dikke week lang mocht testen."

Lees artikel

Wat Opa zegt is waar…

"Opa werd makkelijk 160. En wat Opa zegt is waar."

Lees artikel

Stil

"De vitrines laten koffers zien, potten, brillen, scheerkwasten, bidtapijten, zelfs kunstbenen en de vreselijke verzameling haar. En kinderschoentjes. Kinderschoentjes." - Een bezoek aan Auschwitz

Lees artikel

Artikel

Koninginnedag 2013

Heeft u er ook zo’n zin in? Morgen? Nieuwe Koning en zo? Wij wel. En nou proberen wij dat geheel ongedwongen en los van enige beroepsdeformatie te vieren. Lukt meestal aardig. Maar niemand ontkomt aan regels, normen en voorschriften. Zelfs niet (of juist niet) tijdens Koninginnedag. En deze in het bijzonder.

U heeft natuurlijk al lang ‘gegoogeld’ hoe dat nu precies zit met die abdicatie, maar verder is het een feestje zoals we dat altijd vieren. Toch? Nou… Al eens nagedacht over uw alcoholische versnaperingen? Zij wel. Want daar mogen natuurlijk geen ‘enge dingen’ in zitten. Dat geldt overigens ook voor uw broodje bal onderweg, het patatje en het schaafijs. Zijn allemaal regels voor. Sinds 1935 zelfs. En bedrijven die het echt snappen zijn natuurlijk gewoon al lang en breed ISO 22000 gecertificeerd. Let u trouwens ook even op de herrie? Gehoorschade heeft u zo te pakken, hoor. Vanaf 80 dB(A) al. En of u ook uw zonnebril niet wil vergeten, tenminste als uw ogen u heilig zijn. Niet vergeten te smeren ook, wanneer u toch per se in de zon wil zitten (we hopen op bakken zon, natuurlijk).

Overigens, mocht u gezellig door de grachten willen varen… *kuch*.

Voor de mensen die toch moeten werken maar stiekem naar de livestream gaan kijken; let even op uw houding. En mocht u veroordeeld zijn tot het slaafs achter een kleedje zitten, zorg dan dat u niet te zwaar hoeft te tillen. Trouwens, als het weer niet mee blijkt te werken, wees dan voorbereid op kou ook.

En verder wensen we natuurlijk iedereen een zorgeloze Koninginnedag. Gaan wij ook ons best voor doen. Eerst even de wimpel uit het vet halen. In precies de juiste kleur, dat wel.

Comments are closed.