Go, Aboutaleb, go!

"Zijn heldenstatus verankerde Aboutaleb definitief toe hij kort geleden eigenhandig – na een wilde achtervolging nota bene - een winkeldief bij de lurven greep en hem tegen de grond Chuck Norriste.'

Lees artikel

Een brief aan Mark Rutte, van een ondernemer

Een open brief aan Mark Rutte. "Mark, we moeten praten. Koffie?"

Lees artikel

Verlossing

“Nu moet u niet ineens meer verstand gaan hebben van computers dan wij, hoor. Bovendien, u woont op het verkeerde adres. Ja, u woont een paar meter te ver weg. Drie meter, om precies te zijn."

Lees artikel

Faaljagerij

"Paarden kan je kennelijk aan een fietsenstalling binden. Ik ging, nog immer in de waxcoat van dat meisje gevouwen, mee naar binnen. Paard aan het fietsenrek."

Lees artikel

Galopperen in een Ford Mustang

"De Ford Mustang is uiteindelijk vooral een uiterst curieus versierde peniskoker (nooit vragen naar de inhoud). Of in elk geval vind ik dat van het model dat ik een dikke week lang mocht testen."

Lees artikel

Wat Opa zegt is waar…

"Opa werd makkelijk 160. En wat Opa zegt is waar."

Lees artikel

Stil

"De vitrines laten koffers zien, potten, brillen, scheerkwasten, bidtapijten, zelfs kunstbenen en de vreselijke verzameling haar. En kinderschoentjes. Kinderschoentjes." - Een bezoek aan Auschwitz

Lees artikel

Artikel

Klanttevredenheid meten in de Horeca. Het kán wel.

Niet zo gek lang geleden lunchte ik in Brasserie Canal, aan het water bij Vilvoorde. Aanrader, trouwens. Als u ooit in de buurt van Vilvoorde bent; ga. Overigens ook als u niet in de buurt bent. Gewoon doen. Tot zover de reclame. Want waar het hier om gaat is het volgende:

Na ons verzoek om de rekening te brengen werd ons een iPad in een chic mapje aangereikt. De rekening in het linker vakje, de iPad in de rechter. Een iPad? Hoe hip, dachten wij nog. Misschien konden we hiermee rechtstreeks betalen, weten wij veel. Blijkt er een App op te staan die onze beleving meet. Of het eten lekker was, hoe de bediening ons beviel en hoe het met de prijs/kwaliteit-verhouding zit, volgens ons. Mooi zeg. Mijn disgenoot is net als ik al jaren verankerd in het kwaliteitsvak, dus u begrijpt; ons hart maakte een klein sprongetje. We hebben het wel eens anders gezien, immers. De ober voegde eraan toe; “U mag echt alles opschrijven hoor, wij leren er graag van.” Het is dat de gemiddelde Vlaming er minder van gediend is, maar ik kon hem wel zoenen. Wat goed. Wat ontzettend goed.

We gaven zowel hem, het eten als de locatie mooie cijfers. Zie ook mijn eerste alinea.

Het blijkt – bij doorvragen, aard van het beestje uiteindelijk – dat Canal samen met nog één ander restaurant vooralsnog de enige is in België die actief naar klantbeleving vraagt (ik heb het in Nederland overigens ook nog nergens gezien). En er wordt nog daadwerkelijk iets met de resultaten gedaan ook. “We willen iedere dag beter worden.” Ontroering, hoor. Ontroering.

Mocht u zich nou afvragen hoe Canal dat doet; nou zo dus.

Reacties

  1. Sleuwaegen Igor schreef:

    Bedankt alvast voor het leuke en positieve bericht. Eindelijk iemand die zonder al teveel woorden begrijpt waar me mee bezig zijn. Meten is Weten… Wel een kleine correctie in je artikel. We zijn namelijk al in veel meer restaurants actief in België namelijk een 30 tal en ook in Nederland lopen er een aantal klanten rond, waaronder Huis ter Duin in Noordwijk, Catch by Simonis in Scheveningen en Smaak in Rijen ( winnaar 2013 van het beste lunch broodje in Nederland ). Het valt op dat Nederlanders veel meer in een management stijl denken dan wij Belgen. Ook zullen we actief aanwezig zijn op de Horecava in Amsterdam van 13 tot 16 Januari,

Comments are closed.