Go, Aboutaleb, go!

"Zijn heldenstatus verankerde Aboutaleb definitief toe hij kort geleden eigenhandig – na een wilde achtervolging nota bene - een winkeldief bij de lurven greep en hem tegen de grond Chuck Norriste.'

Lees artikel

Een brief aan Mark Rutte, van een ondernemer

Een open brief aan Mark Rutte. "Mark, we moeten praten. Koffie?"

Lees artikel

Verlossing

“Nu moet u niet ineens meer verstand gaan hebben van computers dan wij, hoor. Bovendien, u woont op het verkeerde adres. Ja, u woont een paar meter te ver weg. Drie meter, om precies te zijn."

Lees artikel

Faaljagerij

"Paarden kan je kennelijk aan een fietsenstalling binden. Ik ging, nog immer in de waxcoat van dat meisje gevouwen, mee naar binnen. Paard aan het fietsenrek."

Lees artikel

Galopperen in een Ford Mustang

"De Ford Mustang is uiteindelijk vooral een uiterst curieus versierde peniskoker (nooit vragen naar de inhoud). Of in elk geval vind ik dat van het model dat ik een dikke week lang mocht testen."

Lees artikel

Wat Opa zegt is waar…

"Opa werd makkelijk 160. En wat Opa zegt is waar."

Lees artikel

Stil

"De vitrines laten koffers zien, potten, brillen, scheerkwasten, bidtapijten, zelfs kunstbenen en de vreselijke verzameling haar. En kinderschoentjes. Kinderschoentjes." - Een bezoek aan Auschwitz

Lees artikel

Artikel

‘Hou je veilig!’

Het is wat met december, qua veiligheid. Daar staat u wellicht niet meteen bij stil – en dat vergeven we u vanzelfsprekend direct – maar we geven het u op een briefje; risico’s te over. Daarom loodsen we u graag even door deze feestmaand, voor uw eigen veiligheid en die van de uwen:

Gladde daken

Sinterklaas is inmiddels alweer veilig terug in Spanje. Het bleek een behouden reis. Maar de aanloop naar 5 december en het ‘moment suprême’ zelf stonden duidelijk in het teken van risicomanagement. Paarden (valgevaar, allergie), boten (zinkkansen, verdrinking, onderkoeling), daken (veelal van het gladde soort, enorm valgevaar), acrobatische Pieten (verrekking, kneuzing, breuken), schoorstenen (bedwelming, brandgevaar, beklemming), slechte Hulp-Sinterklazen (geloofswaardigheidscalamiteiten),  strooigoed (voedselveiligheid, oogbescherming bij overenthousiast strooigoedwerpen) et cetera. Het wellicht grootste gevaar voor de algemene gezondheid – de discussie rondom Zwarte Piet – is in elk geval weer voor een klein jaar geweken.

Maar dan is er Kerst

Misschien bent u al enthousiast aan het aftellen, misschien ziet u er tegenop. Kerst. Heeft u het huis al versierd, op dat wankele trapje? De makkelijk ontvlambare boom al opgetuigd? Het is een aaneenschakeling van werken op hoogte en daarmee valgevaar, kans op snij- en schaafwonden en meer van schadelijk zulks. Opgespoten kunstsneeuw is een risico voor ogen en longen. En zorg in alle gevallen dat u het chemische goedje niet binnen krijgt. Denkt u daarbij ook even aan huisdieren en kleine kinderen? Dan zijn er nog de uit de boom gevallen glazen ballen – gemene haakjes incluis. Lego is liever.

De vlijtig met ongewassen handen in elkaar geflanste toastjes met onduidelijke smeersels zijn de warming up voor het testen van uw resistentie voor Salmonella. Past u ook op met het grote scherpe mes, als u die kalkoen aansnijdt. U bent meer van het gourmetten of fonduen? Dan is het van belang dat we u even op de risico’s van rauw vlees in het algemeen wijzen. Overigens ook op het risico van verrassingsflamberen. Houdt blusmiddelen altijd bij de hand.

Zet u er een muziekje bij op? Gezellig. Er bestaat wel een kans dat Chris Rea in alle haast Mariah Carey aanrijdt (Sky Risico). Maar dat kan ook in risicoduiding verhuld wensdenken onzerzijds zijn.

Wanneer u trouwens het vuurwerk écht tot de jaarwisseling wilt bewaren, is het wellicht verstandig om de stopcontacten niet te veel te belasten (kortsluitingsrisico). Verlengsnoeren zijn er immers niet om treintje mee te spelen. En heren; dat geldt voornamelijk voor u. Geeft ook zo’n rommel, een afgefakkelde boom en dito huis. Nu we het er toch over hebben…

Vuurwerk, oliebollen en champagne

Daags na al dat kerstgeweld steken we collectief – vlak voor onze voordeur nog wel – explosieven af om het nieuwe jaar in te luiden. Harde klappen gegarandeerd (gehoorschade). Vrachtladingen fijnstof overigens ook (longschade, milieuschade). Vooral het siervuurwerk is hier debet aan. Voor alle hardnekkige runderen hier tips ter behoud van uw vingers en gezichtsvermogen.

Verder raden we u sterk aan om enige terughoudendheid te betrachten bij het nuttigen van champagne en/of andere alcoholische versnaperingen. Wegens uiteenlopende redenen. Zowel zakelijk als privé.

Deze hele maand is sowieso een beproeving qua familiebanden en buurrelaties (psychosociale risico’s), een aanslag op uw portemonnee (faillissementsgevaar) en uw lijn (calorisico’s). Niettemin, of juist daarom, wensen we u het allerbeste. Maak er wat moois van.

‘Hou je veilig!’

Comments are closed.