Go, Aboutaleb, go!

"Zijn heldenstatus verankerde Aboutaleb definitief toe hij kort geleden eigenhandig – na een wilde achtervolging nota bene - een winkeldief bij de lurven greep en hem tegen de grond Chuck Norriste.'

Lees artikel

Een brief aan Mark Rutte, van een ondernemer

Een open brief aan Mark Rutte. "Mark, we moeten praten. Koffie?"

Lees artikel

Verlossing

“Nu moet u niet ineens meer verstand gaan hebben van computers dan wij, hoor. Bovendien, u woont op het verkeerde adres. Ja, u woont een paar meter te ver weg. Drie meter, om precies te zijn."

Lees artikel

Faaljagerij

"Paarden kan je kennelijk aan een fietsenstalling binden. Ik ging, nog immer in de waxcoat van dat meisje gevouwen, mee naar binnen. Paard aan het fietsenrek."

Lees artikel

Galopperen in een Ford Mustang

"De Ford Mustang is uiteindelijk vooral een uiterst curieus versierde peniskoker (nooit vragen naar de inhoud). Of in elk geval vind ik dat van het model dat ik een dikke week lang mocht testen."

Lees artikel

Wat Opa zegt is waar…

"Opa werd makkelijk 160. En wat Opa zegt is waar."

Lees artikel

Stil

"De vitrines laten koffers zien, potten, brillen, scheerkwasten, bidtapijten, zelfs kunstbenen en de vreselijke verzameling haar. En kinderschoentjes. Kinderschoentjes." - Een bezoek aan Auschwitz

Lees artikel

Artikel

De norm voor schaatsen, NEN-EN 15638

Wij prijzen ons gelukkig hier, bij ISOLEASE. Op het ogenblik vanwege ons uitzicht. We kijken namelijk over de schitterende winterse Rotte en op de paarden en koeien in de weilanden erachter. Onze Rotte is langzaam dicht aan het vriezen. Feest! Niets mooiers dan schaatsen op natuurijs. We hopen vurig dat het doorzet. Inmiddels hebben we al afgesproken om naar het werk te komen schaatsen, mocht die gelegenheid zich aandienen. En iets met warme chocolademelk (met veel slagroom), koek & zopie en aan het eind van de dag een glaasje glühwein. We kunnen de glijpartijen en bevroren ledematen al bijna voelen.

NEN-EN 15638

Maar wist u dat er een norm is voor schaatsen die recreatief gebruikt worden? Nee he? In alle eerlijkheid; wij ook niet, uit ons hoofd. Maar sinds 2009 is de NEN-EN 15638 een feit. Hierin worden eisen aan de schaats zelf gesteld en aan de testmethoden. Denk bijvoorbeeld aan vorm, design, hardheid van het ijzer en de manier waarop het geslepen is.

Dat is allemaal mooi. Maar ondertussen halen we die van ons vast uit het vet. Beloven we plechtig ze even langs de lat van de NEN-EN 15638 te leggen.

OEerste ijs op de Rotteh, en mocht u zich afvragen hoe ons ijs er nu bij ligt, kijkt u even naar het plaatje hiernaast. Een lange weg te gaan nog maar we houden de moed erin, terwijl we ons door het weerbericht struisvogelen.

Comments are closed.