Go, Aboutaleb, go!

"Zijn heldenstatus verankerde Aboutaleb definitief toe hij kort geleden eigenhandig – na een wilde achtervolging nota bene - een winkeldief bij de lurven greep en hem tegen de grond Chuck Norriste.'

Lees artikel

Een brief aan Mark Rutte, van een ondernemer

Een open brief aan Mark Rutte. "Mark, we moeten praten. Koffie?"

Lees artikel

Verlossing

“Nu moet u niet ineens meer verstand gaan hebben van computers dan wij, hoor. Bovendien, u woont op het verkeerde adres. Ja, u woont een paar meter te ver weg. Drie meter, om precies te zijn."

Lees artikel

Faaljagerij

"Paarden kan je kennelijk aan een fietsenstalling binden. Ik ging, nog immer in de waxcoat van dat meisje gevouwen, mee naar binnen. Paard aan het fietsenrek."

Lees artikel

Galopperen in een Ford Mustang

"De Ford Mustang is uiteindelijk vooral een uiterst curieus versierde peniskoker (nooit vragen naar de inhoud). Of in elk geval vind ik dat van het model dat ik een dikke week lang mocht testen."

Lees artikel

Wat Opa zegt is waar…

"Opa werd makkelijk 160. En wat Opa zegt is waar."

Lees artikel

Stil

"De vitrines laten koffers zien, potten, brillen, scheerkwasten, bidtapijten, zelfs kunstbenen en de vreselijke verzameling haar. En kinderschoentjes. Kinderschoentjes." - Een bezoek aan Auschwitz

Lees artikel

Artikel

De kunst van het delegeren

Dag jonge ondernemer. Hoe gaat met je? Met de zaak? Veel zelf aan het doen? Schoonmaken (van de zelf gelegde vloer wellicht), boekhouding en al die andere dingen die niet je core-business zijn, om geld te besparen? Ja, ik snap het. Echt. Iedere euro niet uitgegeven is meegenomen. Denk je. Dat dacht ik aanvankelijk ook. Het is helaas maar deels waar. Ik ben bijvoorbeeld nog steeds dankbaar dat ik al die jaren die ‘dure’ boekhouder heb ingezet. Dat ik eens per maand een stapel administratie door de – digitale – brievenbus kan gooien en ik er dan kort daarop een keurig bijgewerkte boekhouding voor terug krijg. Dat hij de hele salarisadministratie doet. Als ‘bonnetjes’-hater stemt mij dat nog steeds vrolijk. Of vrolijker, in elk geval. En ik mag dan wel ‘Juf Netjes’ zijn, als het om een reine werkomgeving gaat, maar potverdikke wat is het fijn dat wij onze klanten blij kunnen maken terwijl iemand anders ons blij maakt met het lappen van de ramen en het dweilen van de vloer. Om over die website nog maar te zwijgen. Als je al die dingen ‘lekker zelf’ gaat doen om het gevoel te hebben kosten te besparen dan heb ik nieuws voor je. Je ziet het nu misschien nog niet, maar je faalt. Al die zaken kosten tijd en energie. Tijd en energie die je in je bedrijf moeten steken, in de dingen waar je goed in bent. In je product en/of je dienst. In de dingen die je leuk vindt dus, want daarom ben je dit bedrijf toch begonnen? Nog los van het feit dat die professionals de hele dag niets anders doen, dus er per definitie beter in zijn dan jij. En sneller.

Zit je dan, met je vlekkerige vloer, strepen op de ramen, rammelende zo niet achterstallige boekhouding en een website die niemand vinden kan. Gelukkig maar trouwens, want de lay-out krijg je nét niet voor elkaar en is het nou ‘gebeurt’ met een ‘t’ of ‘gebeurd’ met een ‘d’? Wel lekker goedkoop.

Oh, en je bent toch zeker niet zelf standaard contracten aan het maken hè? Of je algemene voorwaarden aan het zoek-en-vervangen? Het doet even zeer, de factuur van een gespecialiseerd jurist, maar je hebt er later heel veel plezier van. Beloofd. Trouwens; misschien kan je er een mooie barterdeal van maken. Ik ken voldoende professionals die daarvoor open staan. Iedereen blij.

Zo, nu een beetje tijd over hebt; vergeet niet te leven tussendoor. Voor je het weet kijk je achterom en ben je een decennium verder. Trust me.

 

Dit artikel werd gepubliceerd op ‘Heb je een kwartiertje’.

Comments are closed.