Go, Aboutaleb, go!

"Zijn heldenstatus verankerde Aboutaleb definitief toe hij kort geleden eigenhandig – na een wilde achtervolging nota bene - een winkeldief bij de lurven greep en hem tegen de grond Chuck Norriste.'

Lees artikel

Een brief aan Mark Rutte, van een ondernemer

Een open brief aan Mark Rutte. "Mark, we moeten praten. Koffie?"

Lees artikel

Verlossing

“Nu moet u niet ineens meer verstand gaan hebben van computers dan wij, hoor. Bovendien, u woont op het verkeerde adres. Ja, u woont een paar meter te ver weg. Drie meter, om precies te zijn."

Lees artikel

Faaljagerij

"Paarden kan je kennelijk aan een fietsenstalling binden. Ik ging, nog immer in de waxcoat van dat meisje gevouwen, mee naar binnen. Paard aan het fietsenrek."

Lees artikel

Galopperen in een Ford Mustang

"De Ford Mustang is uiteindelijk vooral een uiterst curieus versierde peniskoker (nooit vragen naar de inhoud). Of in elk geval vind ik dat van het model dat ik een dikke week lang mocht testen."

Lees artikel

Wat Opa zegt is waar…

"Opa werd makkelijk 160. En wat Opa zegt is waar."

Lees artikel

Stil

"De vitrines laten koffers zien, potten, brillen, scheerkwasten, bidtapijten, zelfs kunstbenen en de vreselijke verzameling haar. En kinderschoentjes. Kinderschoentjes." - Een bezoek aan Auschwitz

Lees artikel

Artikel

Dag

Ze noemden je zuur. Ik ook. Soms. Je was ook de makkelijkste niet. Vooral mannen moesten het ontgelden. Een enkeling uitgezonderd, maar eigenlijk moesten ze vooral uit je buurt blijven. En dat begreep ik wel. Erg lief zijn ze niet geweest voor je.

Maar wat waren we een team. Al bezorgde je me een stuk of 14 littekens, permanent beschadigde wervels en een obscene hoeveelheid blauwe plekken, butsen en andere ontsieringen. Kan mij het schelen. Wij hadden lol. Man, wat hadden wij een lol. En wat ging je hard. Tranen-achter-je-oren-hard. Nou ja, achter mijn oren vooral. Nergens bang voor ook. Stoer wijf.

Samen werden we volwassen.

Je werd de oudste van het rusthuis. Met een neuslengte, zeg maar. Zonder je koppige karakter te verliezen.

En ik mis je. Erg.

Dag lieverd.

Comments are closed.